Η επιστημονικά υπεύθυνη

ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο τμήμα  Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στη Ψυχολογία (Σχολική Ψυχολογία), σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS).

Έχει ολοκληρώσει διετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εξειδικεύτηκε στην αξιολόγηση, αντιμετώπιση και αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών (ΜΔ) και Δυσλεξίας.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και έχει εκπαιδευτεί στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων ανίχνευσης σχολικής ετοιμότητας, διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών – δυσλεξίας και επαγγελματικής αξιολόγησης. Επιπλέον, έχει καταρτιστεί στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την υλοποίηση προληπτικών και θεραπευτικών προγραμμάτων παρέμβασης σε μαθητές με ΜΔ, δυσλεξία, Asperger, ΔΕΠ-Υ και επιθετικότητα, καθώς και στην εφαρμογή προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους.

Έχει πραγματοποιήσει πολυετή πρακτική άσκηση και έχει εργαστεί πάνω σε θέματα Ειδικής Διδακτικής και Ειδικής  Αγωγής, τόσο σε ιδιωτικούς, όσο και σε δημόσιους φορείς και σχολεία, όπως στο Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, στη Συμβουλευτική – Ψυχολογική Υπηρεσία των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και στο Τμήμα Ένταξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου.